De diepte in met kunstmatige intelligentie

De technieken die we gebruiken bij Target Holding zijn vooruitstrevend en innovatief. Ik werk bij Target mee aan meerdere projecten die uiteenlopend zijn en juist de verschillende toepassingen en technieken vind ik erg interessant.

Ik voel me aangemoedigd om ideeën te ontdekken. Zo ontwikkel ik mijn creativiteit als Machine Learning Engineer. 

Bij een van de projecten waar ik nu mee bezig ben wordt een reinforcement learning techniek toegepast. Op deze techniek ben ik afgestudeerd. Reinforcement learning vind ik boeiend, want deze techniek behelst een soort van intuïtieve menselijke manier van leren.

De insteek van deze techniek is dat een agent (of een computerprogramma) from scratch een taak leert uit te voeren. Door middel van feedback leren we welke acties een positieve bijdrage leveren aan het uitvoeren van de taak en welke acties niet. Deze aanpak komt erg overeen met de creative mindset van Target: we lossen uitdagende problemen op en dan lukt niet altijd alles in een keer, maar van onze fouten leren we.

Bij Target ben ik een groot deel van de dag bezig met het nadenken en oplossen van vraagstukken op het gebied van kunstmatige intelligentie. Iets wat ik graag doe.

Het team

Bij Target werken veel jonge mensen. Zelfs de meeste senior collega’s zijn nog jong. Er hangt een prettige sfeer en we gaan informeel met elkaar om. Ook op inhoudelijk vlak zit ik goed op mijn plek. Het team bestaat grotendeels uit technische mensen dus er is zat uitdaging. Er is ruimte om nieuwe dingen in te brengen en mij verder te ontwikkelen.

Interesse in een toffe baan bij Target? Bekijk dan snel hier de openstaande vacatures.