Girls Who Like Code

4 juni 2018

Op 24 mei vond, dit keer bij Target Holding, alweer de 9e editie van Girls Who Like Code plaats! En al doet de titel anders vermoeden, het event is geschikt voor iedere dame die “iets met computers” doet of wil gaan doen. Een achtergrond in het codeer- of ICT werk is daarmee niet noodzakelijk. Het is een laagdrempelige bijeenkomst om elkaar, en de ICT-wereld, beter te leren kennen. In de ICT is slechts 16% van de werknemers vrouw, een event speciaal voor vrouwen is dan ook zeker geen overbodige luxe.

Start van de avond

De avond start met een belangrijk, zo niet allerbelangrijkste, onderdeel: pre-meetup-pizza party! De pizza’s liggen warm te wachten in het keukentje en de deelnemers druppelen één voor één binnen. Het nuttigen van de pizza’s zorgt al voor de nodige, interessante, gespreksstof en discussies over, bijvoorbeeld, het wel of niet eten van een pizza met ananas. Voldaan wordt er gestart met het volgende onderdeel: voorstellen en flashtalk.

Flashtalk en voorstellen

De opkomst is hoog, en met zo’n 40 meiden, en 2 mannen, start de avond met een voorstelrondje. Tijdens dit voorstelrondje vertelt iedereen kort over ieders achtergrond en wat iemand vanavond wil doen. Snel wordt duidelijk dat het event de beoogde doelgroep heeft bereikt. Niet iedereen heeft een ICT of codeerachtergrond, maar wel wil iedereen er meer over te weten komen. Na de voorstelronde, geeft Marijke een Flashtalk met als titel: “Programmeren voorafgaand aan het coderen”. Middels een tekening op het whiteboard, wordt getoond wat nodig is voor het maken van een blog. Tuurlijk kan daarvoor WordPress worden gebruikt, maar met deze presentatie gaat Marijke terug naar de basis. Hoe maak je zelf een blog op een website of op het internet? Op een laagdrempelige manier worden de verschillende stappen van het proces uitgelegd. Het coderen zelf, is vaak pas één van de laatste stappen. Eerst moet alles daar rondom verder worden uitgedacht. Het begint met de inhoud, de titel en de verdere teksten die je in jouw blog wilt verwerken.

Food and drinks

Na de voorstelronde en de flashtalk, is het tijd voor food and drinks. Door de hoge opkomst is het aardig warm in het lokaal, dus een verfrissend drankje en afwisseling van de ruimte is meer dan welkom. Naast een aantal gezonde snacks, staat er de nodige chocolade klaar. Het blijft toch een vrouwenbijeenkomst! Niet alleen wordt het eten en drinken aangevallen, ook worden er connecties gelegd en groepjes gevormd. Tijd om aan de slag te gaan met de praktijk! Met veel enthousiasme gaat iedereen aan de slag. Zo werd er flink genetwerkt, werden er programmeercursussen gevolgd en werd er gewerkt aan eigen projecten. Een productieve avond dus. Rond 22u keerde iedereen, nog steeds enthousiast en voldaan, huiswaarts.

Ook aan de slag?

Zelf enthousiast over het bijwonen van een dergelijk evenement? Dit evenement wordt iedere twee maanden gegeven. Zelf aan de slag om te kijken over programmeren/coderen iets voor je is? Dan kun je aan de slag met Code Academy: een prima manier om je eerste codes te leren schrijven. Of ben je al afgestudeerd en op zoek naar een leuke baan in de ICT? Bij Target Holding staan een aantal interessante vacatures open. Neem maar eens een kijkje bij onze vacatures..