Het succesvolle Groningse big-data project ‘Target’ krijgt een vervolg

19 september 2017

SNN, Europese UnieNederlands eerste, grootste en meest succesvolle big-data project uit Groningen – Target – krijgt een vervolg.
Wij hebben samen met Rijksuniversiteit Groningen / OmegaCEN opnieuw de handen ineen geslagen om met hun unieke kennisvoorsprong de valorisatie van big data analytics en machine learning oplossingen door middel van tijdreeksanalyse significant te gaan versnellen. Het nieuwe project draagt de naam ‘Businesswaarde uit de Intelligente Zwerm’. 

Door de toekenning van een EFRO-subsidie (Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling) van het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN) wordt het ons mogelijk gemaakt om een essentiële en vernieuwende stap te maken in de verzilvering van de unieke kennisvoorsprong die is gecreëerd tijdens het eerdere project. Deze verzilvering zal bestaan uit de versnelling in groei van economische activiteiten, de ondersteuning van lokale MKB ‘data’ ondernemers met slimme toepassingen én het verder uitbreiden van de unieke kennisvoorsprong.

Centraal in het project staat het versneld marktrijp maken van de innovatieve diensten of producten rondom big data in vier voor Noord-Nederland relevante marktsegmenten: gezond ouder worden en lifestyle, slim energiegebruik, voertuigdata en mobiliteit, en seismische meetnetwerken. De nieuwe kennis en intelligente datatoepassingen zullen een significante bijdrage leveren aan de noordelijke economie en werkgelegenheid. Verder zullen de ontwikkelde oplossingen wereldwijd kunnen worden toegepast.

De SNN-bijdrage aan het project bestaat uit 990.000 euro EFRO (Europees Fonds Regionale Ontwikkeling) gelden. De partners zelf investeren bijna 2 mln euro in het programma van in totaal 3,3 mln euro.