Delphi Framework

Waarde uit uw data

Het verkrijgen van de vereiste informatie uit vele bronnen is niet triviaal, daarnaast neemt de omvang van de beschikbare data steeds sneller toe waardoor het als mens onmogelijk is om te overzien en te analyseren. De Delphi architecture is het ‘Big data Analytics framework’ van Target en maakt het mogelijk data te laten spreken.

1

Verzamelen

In de eerste stap wordt data uit verschillende bronnen verzameld:

  • Domein specifieke data: Data beschikbaar binnen de organisatie. Dit kan data zijn bijvoorbeeld uit e-commerce platformen of ERP-software;
  • Internet of people: publieke data verzameld op het web via Facebook, Twitter, YouTube, Marktplaats, blogs of nieuwssites;
  • Internet of things: Data afkomstig uit sensoren.

De verschillende typen data worden verzameld middels crawlers en indexers. De grote hoeveelheid data die hieruit voortkomt wordt opgeslagen op de Target ICT-infrastructuur.

2

Verrijken

Naast het toegankelijk maken van de verzamelde data beschikt Target over diverse technieken om de domein specifieke data aan te vullen met data afkomstig uit het Internet of people en Internet of things.

Delphi maakt gebruik van kunstmatige intelligente technieken, zoals machine-learning, classificatie, segmentatie en clustering. Deze technieken maken het mogelijk de gecombineerde dataset te analyseren. Hiermee wordt nieuwe kennis gegenereerd waaruit nieuwe inzichten ontstaan.

3

Visualiseren

Een presentatie van de gegenereerde kennis uit het verrijkingsproces creëert nieuwe inzichten en overzicht. Target maakt deze kennis inzichtelijk en geeft de data zo weer dat er conclusies en aanbevelingen voor de gebruiker uitkomen. Dit kan in verschillende vormen, zoals een dashboard of een periodieke rapportage.