Workshop Machine-Learning Gasunie

28 maart 2017

Afgelopen week gaf Target een tweedaagse workshop over machine-learning aan de Gasunie. Na een succesvolle eerste workshop eerder dit jaar werd op verzoek van de Gasunie nog een tweede workshop georganiseerd. 

Vraagstuk oplossen
Voor sommige deelnemers was de cursus direct een gelegenheid om te overleggen over hoe zij machine-learning toe zouden kunnen passen om een vraagstuk op te lossen. Wederom een succesvolle workshop met een enthousiaste groep mensen. Vooral ook leuk dat een aantal echt de diepte in wilden, aldus Marten Schutten.

Cases
Tijdens de workshop was er ook ruimte voor het behandelen van de aangeleverde cases van de Gasunie. Dit waren concrete cases waar nu vervolgstappen op worden genomen.

Machine-learning in de praktijk
Volgens de deelnemers was er tijdens de workshop een goede afwisseling tussen theorie en praktijk. En vooral de intermezzo’s van energie-expert Filips Jager en Jeroen de Graaf van het LIV (Landelijk Informatiecentrum Voertuigcriminaliteit) werden goed ontvangen. Jeroen vertelde vanuit het LIV aan de hand van aansprekende voorbeelden hoe machine-learning in de praktijk wordt toegepast om voertuigcriminaliteit op te sporen. 

Ook interesse in een workshop? Neem contact op met ons. Target biedt in samenwerking met Quint ook een opleiding aan tot data scientist. Deelnemen? Je kunt je hier aanmelden.